Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Τάδε κείται προσωπικότης...


Παντού βλέπω πτώματα που ξέχασαν να κλειστούν στο τάφο τους.

Νέοι άνθρωποι που δυσκολεύονται να ζήσουν. Είναι βουτηγμένοι στα επίπλαστα χρέη τους, που τους έχει φορτώσει η κυπριακή κοινωνία. Ή μήπως όχι; Μήπως είναι κάτι πιο διεθνές;

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έσπευσαν να αγοράσουν το καινούριο iPhone, από σύγχρονους χώρους λατρείας. Άλλοι κατασκήνωσαν έξω από τα καταστήματα για να προμηθευτούν πρώτοι την νέα λέξη της αποχαύνωσης. Συμφοιτητές μου κρατάνε όσο πιο ψηλά μπορούνε το νέο τους απόκτημα. Οι γονείς τους είναι απόλυτα ευχαριστημένοι για την απόφαση των παιδιών τους. Σκέφτονται ότι μεγάλωσαν παιδιά με ευαισθησίες και κριτική σκέψη αφού το νέο τους κινητό είναι σαφέστατα ανώτερο από όλα τα υπόλοιπα την παρούσα στιγμή στην αγορά τηλεφώνων.

Στο βραδινό γεύμα η οικογένεια συζητάει για το νέο μέλος της οικογένειας. Το iPhone.
Ο Πάμπος βρήκε γκόμενα μετά από 2 ολόκληρα χρόνια αγαμίας. Τι έκανε αναρωτιέμαι;

-Και που λες ρε φίλε έτσι όπως με κοιτάει και συζητάμε για τα καινούρια κλαμπ που άνοιξαν πρόσφατα, βγάζω ξαφνικά το iPhone από τη τσέπη και το αφήνω πάνω στο τραπέζι μπροστά σε όλους...
-Και αυτή, τι έκανε;
-Τι να κάνει η καημένη; Έπαθε πολλαπλό οργασμό και με φίλησε...

Ο Πάμπος τα κατάφερε συλλογίζομαι. Με ένα κινητό που κοστίζει όσο ένας μισθός κατάφερε να απολαύσει μερικές ηδονικές στιγμές με το άλλο φύλο. Το μυαλό του είναι ένας συνδυασμός αποβλήτων και οχετού. Παρόλα αυτά κατάφερε με λίγες ώρες στο γυμναστήριο και ένα iPhone να ξεμοναχιάσει μια αρκετά αξιομνημόνευτη γυναίκα.

Μετά από λίγο μου γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο. Αυτή η συνωμοσία που δύσκολα μπορεί να την καταλάβει κανείς. Ο Νίκος αγόρασε καινούριο αυτοκίνητο και ξαφνικά όλες του λένε να πάνε για καφέ μαζί, αφού πρώτα γυρίσουν την μισή πόλη. Ο Χαράλαμπος κατάφερε να αποκαταστήσει τις διαλυμένες σχέσεις με τους φίλους του όταν αγόρασε το καινούριο playstation 3. Πριν δεν είχαν τίποτα άλλο να συζητήσουν. Τώρα έρχονται κάθε μέρα στο σπίτι του και παίζουν. Είναι πλέον αχώριστοι φίλοι. Ο πατέρας του Σάκη του είπε ένα βράδυ ότι είναι ευχαριστημένος και ευτυχισμένος από τα όσα κατάφερε ο γιος του. Τι έκανε ο Σάκης; Απλά πήρε δάνειο και αγόρασε μια μερσεντές.

Από την άλλη:
Ο Βασίλης είπε στον πατέρα του ότι κατέβηκε σε διαδήλωση για την παιδεία. Ο πατέρας του Βασίλη τον αποκάλεσε αλήτη και τσογλάνι. Του είπε να μην ξαναπατήσει σπίτι και καθώς έφευγε ο Βασίλης, άκουσε τον πατέρα του να μιλάει με την μάνα του και να λέει: “Δεν είναι ο γιος μου αυτός, το παιδί μας έχει μπλέξει ίσως και με τα ναρκωτικά”...

Η μάνα του Χρήστου τον είδε στον δρόμο με παλαιστινιακό μαντίλι τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό. Του είπε να πάει γρήγορα στο σπίτι και να το πει στον πατέρα του. Ο τελευταίος τον χαστούκισε και του είπε: “Αν θες να είσαι αναρχικός, να σηκωθείς να φύγεις από αυτό το σπίτι”.

Η Μαρία πάντα μιλούσε με την μητέρα της για όλα τα θέματα που την απασχολούσαν. Η μητέρα της ήταν πάντα δεκτική και άκουγε. Πάντα ήταν δίπλα στην κόρη της. Η Μαρία είπε στην μάνα της ότι πήγε χθες το βράδυ με δύο άντρες συγχρόνως. Αυτή έβαλε τα κλάματα και έμεινε για λίγα λεπτά αμίλητη. Η Μαρία στεναχωρημένη αλλά και σαστισμένη πάει να αγκαλιάσει την μάνα της και να την ρωτήσει τι συμβαίνει. Αυτή τη σπρώχνει μακριά και με δάκρυα στα μάτια της λέει: “Τσουλάκι! Θες να γίνεις πουτάνα; Έτσι σε μεγάλωσα εγώ;Σήκω και φύγε!”.


Τάδε κείται προσωπικότης...
Alejandro Soutsos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογραφικο Μανιφεστο

Φωτογραφικο Μανιφεστο