Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Αυτός είναι ο Εχθρός

Δεν έχουμε ευσεβείς πόθους να αλλάξουμε τίποτα. Ο “γλυκός ύπνος” είναι αναπόσπαστο δικαίωμα κάθε νωχελικής ύπαρξης που πλανάται τριγύρω, στους δρόμους, αποχαυνωμένη από το χθεσινό σίριαλ. Ο Μανουέλ ερωτεύτηκε τελικά την Χουανίτα Γκονθάλεθ... ένας άντρας στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού δάκρυσε και μια γενικά γέννησε άλλο ένα δούλο του νωθρού σας συστήματος. Λίγο ακόμα Φρέσκο Κρέας στα σαγόνια των κονιορτοποιημένων ονείρων του κάθε σαδιστή κυβερνήτη-προέδρου-γραμματέα-υπαλληλίσκου. Ελπίδα μας η αντίληψή σας!

Δεν μπορούμε να δείξουμε σε κανέναν πως να σκέφτεται και τι να πράττει. Αρχικώς επειδή δεν υπάρχει σωστός τρόπος σκέψης ούτε και πανανθρώπινες αλήθειες όσον αφορά την κοινωνία, τα πολιτικά συστήματα, την δημοκρατία, την οικογένεια κτλ. Ο καθένας ζει σύμφωνα με την ηθική του. Αν η παιδεία του είναι κατακερματισμένη σε: Γήπεδο, Γαμήσι, Κους-Κους, Δεξιο-αριστερόστροφα κόμματα και ότι άλλη αηδία του πρόσφεραν για μασημένη τροφή τότε πολλή λυπόμαστε για την ανεπανόρθωτη εγχείρηση στην οποία υποβληθήκατε από τρίτους.

Το κείμενο δεν φέρει ευθύνη για ουδεμία παρενέργεια εκ των υστέρων.

Αναγνώστη, όποιος προσπαθήσει να σου πει πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι είναι για εμάς άλλως ένας ιεροφάντης, ένας δάσκαλος της δεκάρας που θέλει να καλύψει τις δικές του αδυναμίες και τα λάθη του. Από τα προηγούμενα προκύπτει ότι τα λεγόμενα μας αντικρούουν τα κενά επιχειρήματά μας καθότι και εμείς προστάζουμε έναν τρόπο σκέψης εμμέσως. Έχουμε απόλυτη επίγνωση της αντίφασης στην οποία περιπαίσαμε. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει.

Τα κόμματά σας, οι παρατάξεις σας, οι πρόεδροι σας, ο κάθε μικρός ή μεγάλος καραγκιοζάκος που έχετε επιλέξει για αρχηγό είναι άλλη μια προσωποποίηση του ανθρώπου στο σύνολο του για εξουσία πάνω σε άλλους, για την επιβολή της δικιάς του ματαιοδοξίας, για την αυτοπραγμάτωση των δικών του προσδοκιών με τη βοήθεια του δικού σας χρόνου, των δικών σας χρημάτων και του δικού σας κόπου και ιδρώτα.

Όλοι έπρεπε να είμαστε ελεύθεροι να επιλέγουμε την νόηση που θα κουβαλάμε “κακώς εχόντων των πραγμάτων” για το υπόλοιπο της αξιοθρήνητης ζωής που μας καλέσανε να ζήσουμε.

Το λέει το κόμμα. Το προστάζει ο Πρόεδρος. Το ψήφισε ο λαός. Ειδικά για το τελευταίο έχουμε να παραθέσουμε μια και μοναδική μνεία σχετικά με την “δημοκρατία του λαού”. Αν νομίζετε ότι ζείτε σε δημοκρατία μάλλον ζείτε με αυταπάτες και πιπιλάτε καραμελίτσες. Ο λαός δεν είναι σε θέση να ψηφίσει τον οποιονδήποτε αφού πρώτα έχει φάει την προπαγάνδα από την κοιλιά της μάνας του στη μούρη. Αυτό εμείς το ονομάζουμε “Καθοδηγουμένη Δημοκρατία”. Μια δημοκρατία κάθε τέσσερα χρόνια όπου ο λαός καλείται να ψηφίσει έχοντας την εντύπωση ότι συμβάλει και ότι η ψήφος του μετράει. Παρόλα αυτά κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι ακόμα και αυτή η υποτυπώδεις δημοκρατία είναι στην ουσία καθοδηγούμενη αφού τα κόμματα και οι κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να σας βομβαρδίσουν από πριν με ευχολόγια και παραδείγματα καθωσπρεπισμού από μεριάς τους έτσι ώστε να “επαναδιοριστούν” στο προκαθορισμένο αξίωμα τους ο καθείς. Επαγγελματίες Πολιτικοί με λίγα λόγια. Τι θα γινόταν άραγε αυτό το έθνος εάν κάποιος ξαφνικά τους απεδείκνυε ότι στην ουσία το κράτος είναι διαλυμένο από την σαπίλα στα κάτω άκρα του;

Παρατάμε το ντιριντάχτα και αρχίζουμε από την αρχή παραμιθιάζοντας τους εαυτούς μας με ανούσιες προκυρήξεις, μία εκ των οποίων κείτεται μπροστά σου κατακαημένε αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν Σύντροφοι. Δεν υπάρχουν Συνάδελφοι. Δεν υπάρχουν Συνοδοιπόροι. Έχουμε όλοι πέσει στον ίδιο λάκκο της φάβας όπου οι μπάτσοι έχουν κολλημένη την αφίσα του Τσακ Νόρις στο νεκροκρέβατο τους. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν βάλει το κασετόφωνο της προπαγάνδας στην επανάληψη και οι πολίτες φοράνε τα καλά τους το βράδυ και κάνουν την προσωπική τους τηλεπανάσταση από του “καναπέος” βλέποντας το Λάκη να τα λέει αυτός για αυτούς. Λίγο μετά θα φάνε ένα χοιρομέρι και θα σκορπίσουν το σμπαραλιασμένο κορμί τους σε παπλώματα Κέντια και στρώματα Αφροστρομ.

Ο κυρ' Θάνος πέθανε...παραπονεμένος.

Φωτογραφικο Μανιφεστο

Φωτογραφικο Μανιφεστο